vrijdag, april 19, 2024
HomeSportAjax en Excelsior bereiken overeenstemming over ontbinding huurcontract Fitz-Jim"

Ajax en Excelsior bereiken overeenstemming over ontbinding huurcontract Fitz-Jim”

Datum: Gisteren, 14:22 | Laatste update: 14:26

Ajax en Excelsior hebben na uitvoerig overleg in grote lijnen overeenstemming bereikt over het beëindigen van de uitleenperiode van Kian Fitz-Jim. De Amsterdamse club heeft besloten de middenvelder terug te roepen vanwege aanhoudende blessures op zijn positie bij Ajax. Aanvankelijk toonde Excelsior weerstand, maar is uiteindelijk toch akkoord gegaan met de ontbinding van het huurcontract, zo meldt Voetbal International.

Fitz-Jim zelf heeft eveneens de wens geuit om terug te keren naar Ajax, waar hij de kans krijgt om te strijden voor zijn plek. Hoewel Excelsior in eerste instantie het recht had om vastberaden te zijn, omdat Ajax de deadline in het huurcontract overschreed, heeft de club ingestemd met de ontbinding. Een clausule in het contract stelde dat de huurperiode van Fitz-Jim voor 2024 kon worden beëindigd, en Ajax klopte aan nadat deze termijn was verstreken.

Ajax kampt met een tekort aan middenvelders door blessures bij Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk. De terugkeer van Fitz-Jim biedt op korte termijn een extra optie. Excelsior heeft al geanticipeerd op het vertrek van het talent door opnieuw Kenzo Goudmijn van AZ te huren. Ajax overweegt ook Jordan Henderson als aanvullende optie voor de controlerende rol op het middenveld binnen te halen.

Fitz-Jim maakte zijn debuut voor Ajax in januari van vorig jaar, maar werd deze zomer op huurbasis gestuurd volgens het besluit van Sven Mislintat. Zijn speeltijd in het eerste elftal werd als beperkt beschouwd, wat leidde tot zijn vertrek naar Excelsior. In Rotterdam speelde Fitz-Jim in twaalf officiële duels.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments