vrijdag, juli 12, 2024
HomeRegio NieuwsAlmere ontsnapt aan potentieel gevaar: Illegaal vuurwerk en lachgas ontdekt in Filmwijk...

Almere ontsnapt aan potentieel gevaar: Illegaal vuurwerk en lachgas ontdekt in Filmwijk woning

Datum: Donderdag 11 januari 2024 | Leestijd: 3 minuten

Almere heeft eind november naar verluidt aan een ramp ontsnapt, zo beweert de advocaat van Woningstichting GoedeStede. In een poging de woning aan de Minnellistraat in de Almeerse Filmwijk te ontruimen, onthulde de advocaat in de Lelystadse rechtbank schokkende details over de inhoud van de betreffende woning. Het ging om Illegaal vuurwerk in Almere.

De politie-inval bracht maar liefst 141 kilo illegaal vuurwerk en 107 flessen lachgas aan het licht. De advocaat benadrukte de potentiële gevaren van deze vondst en stelde dat de situatie catastrofaal had kunnen uitpakken.

Illegaal Vuurwerk Almere – Zeer Gevaarlijke Vondst

De rechtszaal werd opgeschrikt door de onthulling van vijf dozen vol Cobra’s 6, waarvan de kracht gelijkstaat aan die van een handgranaat. “De kracht van één Cobra 6 staat gelijk aan die van een handgranaat. En hier lag 141 kilo”, aldus de advocaat. Hij benadrukte de recente media-aandacht voor de gevaarlijkheid van dergelijk vuurwerk.

Klachten en Overlast

Woningstichting GoedeStede ontving sinds eind oktober klachten van buurtbewoners over de bewoner van de betreffende woning. De bewoner zou regelmatig feestjes hebben georganiseerd, waar lachgas werd gebruikt. Dit leidde tot ernstige geluidsoverlast, ruzies, en verstoringen veroorzaakt door het bezoek en het daarbij horende autoverkeer.

Politie-Inval en Sluiting

De politie viel eind november de woning binnen en ontdekte naast het vuurwerk en lachgas ook iets meer dan 70 gram hennep. Als reactie daarop besloot de burgemeester van Almere om de woning per 4 december voor drie maanden te sluiten. Sindsdien is er geen contact meer geweest met de bewoner, die bovendien een huurachterstand van ruim 1200 euro heeft.

Advocaat van de Bewoner

De advocaat van de bewoner betwistte de ernst van de overlast en beweerde dat GoedeStede “doorschiet in de sancties.” Ze voerde aan dat haar cliënt niet handelde vanuit de woning en dat het vuurwerk bedoeld was voor de jaarwisseling. Ook stelde ze dat het lachgas en de hennep toebehoorden aan het bezoek tijdens een eenmalig feestje dat uit de hand liep.

Oproep tot Matiging

De advocaat riep op tot matiging en vroeg waarom er geen strafrechtelijk onderzoek was gestart als de situatie zo ernstig was als GoedeStede schetste. Ze trachtte de ontruiming te voorkomen, waarbij ze benadrukte dat de bewoner momenteel tijdelijk bij een vriend verblijft en zonder de woning op straat zou komen te staan.

Uitspraak in Twee Weken

Hoewel de bewoner afwezig was, nam de rechter de zaak serieus en beloofde hij binnen twee weken uitspraak te doen over de voorgestelde ontruiming.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments