maandag, juli 15, 2024
HomeBlogRenovliesbehang plakken en sauzen

Renovliesbehang plakken en sauzen


Het plakken en sauzen (schilderen) van renovliesbehang is een proces dat, mits correct uitgevoerd, resulteert in strakke, gladde muren met een professioneel ogende afwerking.

Of je nu een nieuwbouwwoning hebt of je huidige woning een make-over wilt geven, de keuze voor renovliesbehang is populair vanwege de duurzaamheid, het vermogen om kleine onvolkomenheden in de muur te verbergen, en de relatief eenvoudige installatie.

Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het plakken en sauzen van renovliesbehang.

Meer informatie hierover lees je op: www.renovliesbehang.net

Stap 1: Voorbereiding van Wanden

 • Muren voorbereiden: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog, en glad zijn. Verwijder eventuele spijkers of schroeven en vul gaten of scheuren op met een geschikt vulmiddel.
 • Materialen en gereedschappen: Verzamel alle benodigde materialen en gereedschappen, waaronder renovliesbehang, behanglijm (geschikt voor renovlies), een behangtafel, kwasten of rollers, een behangspatel, een schaar of snijmes, en kwaliteitsverf voor de afwerking.

Stap 2: Renovliesbehang Plakken

 • Lijm aanbrengen: Breng de behanglijm aan op de muur met een roller of kwast. Sommige professionals kiezen ervoor om de lijm ook op het behang aan te brengen voor extra hechting, maar dit hangt af van het type renovlies en de voorkeur van de plakker.
 • Behang aanbrengen: Snijd het renovliesbehang op maat en breng het voorzichtig aan op de muur, beginnend vanuit een bovenhoek. Gebruik een behangspatel om het behang glad te strijken en eventuele luchtbubbels te verwijderen.
 • Naden afwerken: Zorg ervoor dat de naden tussen de banen behang goed aansluiten. Gebruik een naadroller om de naden stevig aan te drukken.

Lees deze aanvullende renovlies behang informatie.

Stap 3: Sauzen (Schilderen)

 • Droogtijd: Laat het behang volledig drogen. De droogtijd kan variĆ«ren afhankelijk van de lijm en de omgevingsomstandigheden, maar reken op minimaal 24 uur.
 • Oppervlak voorbereiden: Controleer of het oppervlak volledig glad is. Eventuele oneffenheden of lijmresten kunnen worden verwijderd met fijn schuurpapier.
 • Schilderen: Breng een primer aan indien aanbevolen door de verffabrikant. Schilder vervolgens het behang met de gekozen verf. Gebruik een roller voor grote oppervlakken en een kwast voor de randen en hoekjes. Afhankelijk van de verf en de gewenste dekking, kan een tweede laag nodig zijn.
 • Afwerking: Laat de verf volledig drogen voordat je meubels terugplaatst of decoraties ophangt.

Tips voor een Perfect Resultaat met Renovliesbehang

 • Neem de tijd voor elke stap van het proces en werk nauwkeurig.
 • Gebruik kwaliteitsmaterialen en -gereedschappen voor de beste afwerking.
 • Overweeg het inhuren van een professional als je niet zeker bent van je doe-het-zelfvaardigheden, vooral voor grotere ruimtes.

Het zelf plakken en sauzen van renovliesbehang kan een bevredigend project zijn dat een frisse en moderne uitstraling geeft aan elke ruimte.

Met geduld, de juiste voorbereiding, en aandacht voor detail, kun je genieten van prachtige, gladde muren die de basis vormen van je interieur.

Meer leuke tips voor je huis lezen? Lees dan ons blog: afvoer ontstoppen

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments