donderdag, juli 18, 2024
HomeWonenRenovlies Behang Aanbrengen: Hoe Doe je Dit?

Renovlies Behang Aanbrengen: Hoe Doe je Dit?

Renovlies behang aanbrengen wordt steeds meer de go-to keuze voor een gestroomlijnde, moderne afwerking van muren in zowel nieuwbouwhuizen als bij renovatieprojecten.

Dit behangtype, gewaardeerd om zijn gladde afwerking en de mogelijkheid om kleine onvolkomenheden te maskeren, is een praktische oplossing voor het creëren van strakke, schilderbare wanden.

Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het zelf aanbrengen van renovlies behang, zodat je met vertrouwen en precisie te werk kunt gaan.

Voor handige tips en tricks kun je kijken op: www.renovliesbehangaanbrengen.nl

Zelf Renovlies Behang Aanbrengen: Materialen en Gereedschappen

 • Renovlies behang
 • Behanglijm (geschikt voor renovlies)
 • Behangroller of lijmkwast
 • Behangsnijder of scherpe schaar
 • Lange liniaal of rechte lat
 • Behangspatel of gladstrijkspatel
 • Waterpas of loodlijn
 • Meetlint

Zo kun je renovlies behang plakken en sauzen.

Voorbereiden van de Werkruimte

 1. Ondergrond Klaarmaken: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn. Verwijder alle spijkers, schroeven en vul gaten of scheuren met een geschikt vulmiddel.
 2. Meten en Snijden: Meet de hoogte van je muren en snijd het renovlies behang op maat, waarbij je rekening houdt met enkele centimeters extra aan zowel de boven- als onderkant voor de afwerking.

Het Aanbrengen van Renovlies Behang

 1. Lijm Aanbrengen: Breng de specifieke behanglijm gelijkmatig aan op de muur met een roller of kwast. Doe dit per muursectie om te voorkomen dat de lijm droogt voordat het behang is aangebracht.
 2. Behang Plakken: Start met het aanbrengen van het behang vanaf de bovenkant van de muur. Gebruik een waterpas of loodlijn om ervoor te zorgen dat de baan recht hangt. Laat het behang iets over het plafond en de plint heen vallen.
 3. Strijken en Aansluiten: Gebruik bij renovlies behangen een behangspatel om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Zorg ervoor dat de naden van elke nieuwe baan nauwkeurig aansluiten op de vorige, zonder overlapping.

Finishing Touches

 1. Overtollig Behang Verwijderen: Snijd het overtollige behang aan de boven- en onderkant af met een behangsnijder, geleid door een liniaal voor een strakke snede.
 2. Drogen: Laat het behang volledig drogen voordat je verder gaat met schilderen. De droogtijd kan variëren afhankelijk van de kamertemperatuur en vochtigheid.

Schilderen van Renovlies Behang

Na het drogen van het behang kun je het oppervlak schilderen. Voor een uniforme dekking is het aanbevolen om eerst een primer aan te brengen, gevolgd door twee lagen van je gekozen muurverf.

Tips voor Succes

 • Wees geduldig en precies, vooral bij het aanbrengen van de lijm en het uitlijnen van het behang.
 • Overweeg om in uitdagende ruimtes, zoals rond ramen en deuren, extra tijd te nemen of hulp in te schakelen.
 • Experimenteer met kleur; renovlies behang is de perfecte achtergrond voor elke verfkleur, waardoor je gemakkelijk de look van je ruimte kunt aanpassen.

Het zelf aanbrengen van renovlies behang is een bevredigende manier om je interieur een professionele, gestroomlijnde uitstraling te geven. Met zorgvuldige voorbereiding en aandacht voor detail kun je genieten van prachtig afgewerkte muren die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk zijn.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments