vrijdag, april 19, 2024
HomeWonenGlasvliesbehang

Glasvliesbehang

In veel woningen wordt tegenwoordig glasvliesbehang gebruikt. Maar wat is het en hoe brengen je het aan. Een uitleg voor strakke wanden.

In ons blog nemen we de voordelen, kosten en mogelijkheden met je door. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten van dit type behang.

Voor meer informatie over glasvliesbehang verwijzen wij je naar glasvliesbehang.com.

Wat is Glasvliesbehang?

Glasvliesbehang vertegenwoordigt een moderne wandafwerking, bestaande uit een gladde, stevige basis met een versterkte vezellaag erbovenop.

Deze constructie verleent het een superieure sterkte en duurzaamheid, waardoor het ideaal is voor muren die regelmatig slijtage ondervinden.

Dit materiaal heeft een scheuroverbruggende eigenschap, waardoor het in staat is kleine scheuren te maskeren en te voorkomen dat ze zichtbaar worden aan het oppervlak.

Verder biedt glasvliesbehang brandvertragende voordelen, een cruciaal kenmerk in noodsituaties. Het heeft ook geluiddempende eigenschappen, wat de akoestiek in een ruimte ten goede komt, ideaal voor bijvoorbeeld slaapkamers.

Toepassing van Glasvliesbehang

De toepassing van glasvliesbehang doorloopt verschillende fases:

  • Reiniging van de muur
  • Gladstrijken van oneffenheden
  • Aanbrengen van een primer voor verbeterde hechting
  • Op maat snijden van het behang
  • Aanbrengen met lijm en zorgen voor een gladde afwerking zonder luchtbellen.

Na het aanbrengen moet het behang goed drogen voordat het met verf of andere afwerkingen wordt behandeld, resulterend in een strakke, naadloze muur.

Lees ook: Renovlies Behang: De Ideale Oplossing voor Nieuwbouw

Materiaalsamenstelling

Glasvliesbehang bestaat uit fijne glasvezels gemengd met synthetische stoffen zoals polyester of een combinatie van cellulose, gerecycled papier en textielvezels.

Dit resulteert in een stugger, maar sterk materiaal vergeleken met traditioneel behang, gekenmerkt door een glad en strak oppervlak dat lijkt op nieuw stucwerk.

Behang is ook perfect om OSB platen mee te behangen.

Voordelen

De voordelen zijn aanzienlijk: duurzaamheid, scheuroverbrugging, eenvoudige plaatsing, overschilderbaarheid en kosteneffectiviteit, waardoor het een superieur alternatief is voor traditionele wandafwerkingen.

Installatiebenodigdheden

Voor een succesvolle installatie heb je het juiste materiaal nodig, zoals het behang, voorstrijkmiddel, nauwkeurigheidsinstrumenten zoals een waterpas, snijgereedschap, lijmapplicatie- en gladstrijktools, en een trap voor hogere gebieden.

Kosten

De prijs van glasvliesbehang varieert van €14 tot €20 per vierkante meter, afhankelijk van de kwaliteit en het ontwerp. Het is doorgaans voordeliger dan stucwerk, met minder voorbereidingstijd.

Gezondheidsaspecten

Hoewel sommige goedkopere merken schadelijke stoffen kunnen bevatten, zijn hoogwaardige varianten veilig voor de gezondheid. Let op de kwaliteit en samenstelling bij de aankoop.

Onderhoud

Glasvliesbehang is onderhoudsarm; het kan schoongemaakt worden met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende materialen om de integriteit te behouden.

Door regelmatige zorg en het vermijden van harde impacts, zal glasvliesbehang zijn esthetische uitstraling voor lange tijd behouden.

Wil je glasvlies behang laten aanbrengen? Dan is dit de beste aanbieding voor glasvlies.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments