vrijdag, mei 17, 2024
HomeBlogTuintegels schoonmaken

Tuintegels schoonmaken

Het schoonmaken van tuintegels kan je tuin of terras een frisse en verzorgde uitstraling geven.

Na verloop van tijd kunnen tuintegels vuil, mos, algen of vlekken verzamelen, vooral in vochtige of schaduwrijke gebieden.

Hier zijn enkele effectieve methoden en tips om je tuintegels grondig te reinigen.

Bron: tuintegelschoonmaken.com

Benodigdheden:

 • Bezem of harde borstel
 • Hogedrukreiniger (optioneel)
 • Schoonmaakazijn of speciaal reinigingsmiddel voor tuintegels
 • Emmer met warm water
 • Zachte borstel of spons
 • Tuinslang

Stap 1: Verwijder Los Vuil

Begin met het verwijderen van los vuil, bladeren en ander debris. Gebruik een bezem of harde borstel om het oppervlak schoon te vegen. Dit maakt het natte reinigingsproces effectiever.

Stap 2: Voorbehandeling met Azijn of Reinigingsmiddel

 1. Mengsel Maken: Meng schoonmaakazijn met water in een emmer (verhouding 1:1) of bereid een reinigingsmiddel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Toepassen: Giet het mengsel over de tegels of gebruik een gieter voor een gelijkmatige verspreiding. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten inwerken om algen, mos en hardnekkig vuil los te weken.

Stap 3: Schrobben

Gebruik een borstel met harde haren of een terrasreiniger opzetstuk voor de hogedrukreiniger om de tegels grondig te schrobben. Focus op voegen en moeilijk bereikbare plaatsen waar vuil zich kan ophopen.

Stap 4: Afspoelen

Spoel de tegels grondig af met een tuinslang of een hogedrukreiniger. Zorg ervoor dat alle schoonmaakmiddelen en losgemaakt vuil volledig worden verwijderd.

Stap 5: Herhalen indien Nodig

Als de tegels nog steeds vlekken of algen vertonen, herhaal dan het proces. Voor zeer hardnekkige vlekken kan het nodig zijn om een sterker geconcentreerd azijnmengsel te gebruiken of een professioneel tegelreinigingsproduct.

Ben je met je woning bezig? Ontdek dan ook: wat kost een schilder per uur?

Extra Tips:

 • Voorkom Schade: Wees voorzichtig met het gebruik van een hogedrukreiniger, aangezien een te hoge druk de tegels kan beschadigen.
 • Milieuvriendelijke Opties: Overweeg milieuvriendelijke reinigingsmiddelen te gebruiken, vooral als je tuinplanten of een gazon dicht bij de te reinigen oppervlakken hebt.
 • Regelmatig Onderhoud: Regelmatig vegen en licht schoonmaken kan de noodzaak van zware schoonmaakbeurten verminderen.

Door deze stappen te volgen, kun je je tuintegels effectief reinigen en onderhouden, waardoor je buitenruimte er verzorgd en uitnodigend blijft uitzien.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments