woensdag, mei 15, 2024
HomeWonenOneffen Muur Behangen: Met Welk Behang?

Oneffen Muur Behangen: Met Welk Behang?

Met welk behang kun je een oneffen muur behangen? We nemen de verschillende behangsoorten met je door. Ontdek ze allemaal.

Het behangen van een oneffen muur kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en technieken kun je een gladde en professionele afwerking bereiken.

Hier is een gids die je door het proces leidt om succesvol een oneffen muur te behangen.

Bron: https://oneffenmuurbehangen.nl/

Benodigdheden:

 • Dik behang of speciaal behang voor oneffen muren
 • Behanglijm
 • Schaar en een scherp mes
 • Behangborstel of -spatel
 • Meetlint
 • Plamuurmes
 • Vulmiddel
 • Schuurpapier
 • Primer

Stap 1: Muurvoorbereiding

 1. Reiniging: Begin met het schoonmaken van de muur. Verwijder stof, vuil en losse deeltjes met een borstel of stofzuiger.
 2. Vullen: Gebruik een geschikt vulmiddel om gaten, scheuren en oneffenheden op te vullen. Zorg ervoor dat het vulmiddel goed droogt volgens de instructies op de verpakking.
 3. Schuren: Nadat het vulmiddel is gedroogd, schuur je de muur glad. Dit helpt om een zo vlak mogelijk oppervlak te creƫren.
 4. Primer aanbrengen: Een primer zal helpen de zuigkracht van de muur te verminderen en zorgt voor een betere hechting van het behang.

Een makkelijke en goedkope manier om wanden af te werken is spachtelputz.

Stap 2: Kies het Juiste Behang

 • Dik of gestructureerd behang: Kies voor dikker of gestructureerd behang dat beter in staat is om oneffenheden te maskeren. Vinylbehang is vaak een goede keuze omdat het zowel duurzaam als dikker is, wat helpt bij het verbergen van onvolkomenheden.

Enkele behangsoorten die geschikt zijn voor oneffen muren zijn: glasvliesbehang en scanbehang.

Stap 3: Behang Aanbrengen

 1. Lijm aanbrengen: Breng een goede laag behanglijm aan op de muur. Bij sommige soorten behang, zoals vliesbehang, breng je de lijm direct op de muur aan in plaats van op het behang.
 2. Eerste baan: Start met het aanbrengen van het behang vanaf een hoek of bij het grootste raam. Gebruik een waterpas of loodlijn om ervoor te zorgen dat de eerste baan recht is.
 3. Gladstrijken: Gebruik een behangborstel of -spatel om het behang glad te strijken en luchtbellen te verwijderen. Werk vanuit het midden naar de randen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Leer behangen als een pro.

Stap 4: Afwerking en Drogen

 1. Snijden: Snijd overtollig behang langs de randen en rond stopcontacten of schakelaars nauwkeurig weg.
 2. Drogen: Laat het behang volledig drogen zonder tocht of directe hittebronnen die het behang kunnen doen krimpen of vervormen.

Ontdek alles wat je moet weten over wandafwerking.

Tips voor Succes

 • Neem je tijd: Geduld is essentieel bij het behangen van oneffen muren. Neem de tijd om elk stuk nauwkeurig aan te brengen.
 • Dubbele controle: Controleer elke baan op luchtbellen en oneffenheden voordat je verder gaat met de volgende strook.
 • Naden goed aandrukken: Zorg ervoor dat de naden tussen de banen behang goed aangedrukt zijn om zichtbare lijnen te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, kun je zelfs de meest uitdagende oneffen muren succesvol behangen en een prachtige, vernieuwde uitstraling aan je ruimte geven.

Deze tips worden mede mogelijk gemaakt door: https://behangserviceholland.nl/

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments