maandag, april 15, 2024
HomeProductenDIY Natuurlijke Schoonmaakproducten Voor Jouw Woning

DIY Natuurlijke Schoonmaakproducten Voor Jouw Woning

Deze eenvoudige DIY Natuurlijke Schoonmaakproducten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook verrassend effectief en goedkoop!

In een tijd waarin we steeds bewuster worden van de impact van chemische stoffen op onze gezondheid en het milieu, is het maken van je eigen natuurlijke schoonmaakproducten een geweldige stap naar een groener en gezonder huishouden.

1. Allesreiniger met Citrus

Ingrediënten: Water, witte azijn, citroenschillen.

Instructies: Vul een pot met citroenschillen en voeg gelijke delen water en witte azijn toe. Laat het mengsel twee weken trekken, zeef het dan en giet het in een spuitfles. Deze allesreiniger is perfect voor harde oppervlakken in de keuken en badkamer.

2. Glasreiniger

Ingrediënten: Water, witte azijn, isopropylalcohol (70% concentratie).

Instructies: Meng één deel water, één deel azijn en een klein scheutje isopropylalcohol. Doe het in een spuitfles. Deze oplossing laat je ramen en spiegels streeploos schoon achter.

3. Ontvetter

Ingrediënten: Baking soda, warm water.

Instructies: Maak een pasta van baking soda en warm water. Breng deze pasta aan op vette oppervlakken en laat het even intrekken. Schrob daarna schoon met een spons of borstel.

4. Natuurlijke Schimmelverwijderaar

Ingrediënten: Witte azijn, essentiële tea tree olie.

Instructies: Meng een kopje witte azijn met een paar druppels tea tree olie. Spuit dit mengsel op schimmelplekken, laat het zitten, en veeg het daarna schoon.

5. Tapijtreiniger

Ingrediënten: Baking soda, essentiële olie naar keuze.

Instructies: Meng baking soda met een paar druppels van je favoriete essentiële olie. Strooi dit over je tapijt, laat het een paar uur intrekken en zuig het daarna op met de stofzuiger.

6. Afvoerreiniger

Ingrediënten: Baking soda, witte azijn.

Instructies: Gooi een half kopje baking soda gevolgd door een half kopje azijn in de afvoer. Laat het bruisende mengsel een uur werken en spoel daarna door met heet water.

Wil je zelf DIY natuurlijke schoonmaakproducten maken?

Het maken van je eigen natuurlijke schoonmaakproducten is niet alleen beter voor het milieu en je portemonnee, maar het is ook een leuke en voldoening gevende activiteit. Door deze eenvoudige recepten te gebruiken, kun je een gezonder huis creëren, vrij van schadelijke chemicaliën.

Zoek je schoonmaakproducten die in de aanbieding zijn? Bekijk dan eens deze online acties:

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments