donderdag, juli 18, 2024
HomePolitiekDemonstraties in Amsterdam: pro-Palestijnse sit-in

Demonstraties in Amsterdam: pro-Palestijnse sit-in

Op 23 november 2023, kort na de bekendmaking van de verkiezingsuitslag waarin de PVV als winnaar naar voren kwam, zijn er aankondigingen gedaan voor demonstraties in Amsterdam en Utrecht. In Amsterdam plannen krakers na een pro-Palestijnse sit-in op Amsterdam Centraal een samenkomen op de Dam, met als doel te protesteren tegen fascisme.

Gelijktijdig is er in Utrecht een protest georganiseerd door de Antifa-beweging op het Stadhuisplein. De lokale afdelingen van GroenLinks, PvdA, PvdD en D66 in Utrecht roepen ook op tot een bijeenkomst bij het stadhuis.

De Utrechtse partijen benadrukken de noodzaak om solidariteit te tonen en voor de rechten van iedereen te vechten. Ze roepen op om om 17.00 uur naar het stadhuis in Utrecht te komen en benadrukken het belang van samenwerking ter bescherming van de democratie.

De Utrechtse partijen geven aan dat ze steun ontvangen van diverse maatschappelijke organisaties. Charifa Soulami, voorzitter van GroenLinks en een van de initiatiefnemers, beschouwt de verkiezingsuitslag als een zware tegenslag en benadrukt het standpunt dat niemand als minderwaardig mag worden behandeld, uitgesloten of gediscrimineerd.

Op de Dam in Amsterdam plant de organisatie ‘krakenburg020’ een demonstratie om 19.30 uur tegen fascisme, islamofobie, racisme en anti-queerhaat. De krakers willen ook hun steun betuigen aan de klimaatkwestie. Ondanks de opkomst van de PVV en de afname van parlementair links, stellen ze dat links nog steeds een krachtige aanwezigheid in de straten behoudt. De aankondiging luidt: “Samen gaan we harder strijden dan ooit”.

Antifa Utrecht plant een actie om 18.30 uur op het Stadhuisplein, waarbij ze aangeven dat het niet geaccepteerd mag worden dat de PVV de grootste partij is geworden. Ze roepen op om de straat op te gaan en barricades op te werpen om duidelijk te maken dat Utrecht geen PVV-regering wil.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments