woensdag, juli 17, 2024
HomeWonenBehangen als een Pro: Een Gids voor Soorten Behang en Stappenplan

Behangen als een Pro: Een Gids voor Soorten Behang en Stappenplan

Behangen is een geweldige manier om een frisse uitstraling aan je interieur te geven. Of je nu een hele kamer wilt transformeren of gewoon een accentmuur wilt creƫren, de keuze van het juiste behang en het correcte behangproces zijn essentieel. In dit blog gaan we dieper in op de verschillende soorten behang en delen we een stapsgewijze handleiding om te behangen als een professional.

Soorten Behang: Een Overzicht

1. Papierbehang:

Dit is een van de meest voorkomende soorten behang. Het is betaalbaar, gemakkelijk aan te brengen en komt in verschillende patronen en kleuren. Papierbehang is ideaal voor slaapkamers en woonkamers.

2. Vinylbehang:

Vinylbehang is duurzamer en afwasbaar, waardoor het geschikt is voor keukens en badkamers. Het is verkrijgbaar in diverse texturen en patronen, inclusief imitaties van natuurlijke materialen zoals hout en steen.

3. Vliesbehang:

Dit moderne behangtype is eenvoudig aan te brengen omdat de lijm direct op de muur wordt aangebracht in plaats van op het behang zelf. Vliesbehang is gemakkelijk te verwijderen en komt in verschillende designs.

4. Textielbehang:

Textielbehang voegt warmte en textuur toe aan een ruimte. Het is gemaakt van stoffen zoals zijde, jute of linnen en is ideaal voor meer formele ruimtes zoals eetkamers.

5. Fotobehang:

Fotobehang biedt de mogelijkheid om een muur te transformeren met indrukwekkende afbeeldingen of aangepaste ontwerpen. Het is een geweldige keuze voor accentmuren of kamers met een thema.

Stappenplan voor Perfect Behangen

Samen met Behangservice Nederland stelde wij een stappenplan op voor beginners:

Stap 1: Voorbereiding

Zorg voor een schone, gladde muur. Vul eventuele scheuren of gaten en schuur de muur indien nodig. Verwijder oude behangresten en maak de muur goed schoon.

Stap 2: Meten en Snijden

Meet de hoogte van de muur en snijd het behang op maat, waarbij je rekening houdt met enkele centimeters extra aan de boven- en onderkant voor het bijsnijden.

Stap 3: Lijm Voorbereiden

Volg de instructies op de lijmverpakking en bereid de lijm voor. Breng de lijm gelijkmatig aan op het behang, zorg ervoor dat je alle hoeken bedekt.

Stap 4: Behang Aanbrengen

Plaats het behang tegen de muur, beginnend vanuit het midden en werk naar de randen toe. Gebruik een behangborstel om eventuele luchtbellen glad te strijken.

Stap 5: Afsnijden

Snijd het overtollige behang langs de randen netjes af met een scherp mes of behangschaar. Zorg ervoor dat je een liniaal gebruikt voor rechte lijnen.

Stap 6: Herhaal en Patroon Overeenkomen

Herhaal het proces voor elk nieuw stuk behang. Zorg ervoor dat het patroon goed overeenkomt voor een professionele uitstraling.

Stap 7: Droogtijd

Laat het behang volledig drogen volgens de instructies op de lijmverpakking voordat je meubels terugplaatst of de ruimte opnieuw inricht.

Met deze gids en een beetje geduld kun je behangen als een professional. Of je nu kiest voor een subtiele textuur, levendige kleuren of gedurfde prints, behangen geeft je de mogelijkheid om je persoonlijke stempel op elke kamer te drukken.

Wil je leren behangen als een professional? Volg dan een cursus bij behangservice.nl.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments